Kickboksen een teamsport?

Je staat toch alleen in de ring te vechten? Benieuwd hoe dat zit? Lees dan even mee! 

We komen rond 19 uur aan in Wijk bij Duurstede. Het kickboksgala (wedstrijd) is al in volle gang. Team Brinkman is goed vertegenwoordigt. Naast de 6 jeugdleden en 2 volwassenen die vandaag in de ring staan, zijn er veel supporters; ouders, familie en vrienden. De sfeer zit er goed in en we hebben direct aansluiting.

De eerste partijen zijn al geweest en als het volgende Team Brinkman jeugdlid de ring in stapt, moedigen we met ons allen aan. Alle deelnemers hebben hard getraind en doen vandaag keihard hun best! Er worden veel foto’s en filmpjes gemaakt. Niet alleen voor social media, vooral ook om jezelf terug te zien en van te leren. De Sen zegt het wel eens: we zijn één grote familie. In de training help je elkaar om sterker te worden. Te groeien in je kracht, techniek en uithoudingsvermogen. Je moedigt elkaar aan, ook om je grens te vinden en soms net een stapje verder te gaan. Je stuurt elkaar ook bij indien nodig. Zo word je samen sterker en kom je verder. Naast de groei die dit oplevert, geeft dit ook heel veel plezier. We lachen veel tijdens de trainingen en gelukkig zeker ook met de wedstrijden. Dus ja, kickboksen is zeker een teamsport.

Kickboksen is niet alleen voor de jeugd. Dit gala maakt Angelique haar entree. Zij is eind 40 en een aantal jaren geleden gestart met trainen. Iedereen juicht, schreeuwt en springt mee om haar aan te moedigen. Ze wint haar wedstrijd, waarna de speaker zegt: “Ze ziet eruit alsof ze 25 is!” Topper!

Uiteindelijk gaan we naar huis met 2 gewonnen, 3 onbeslist en 3 verloren partijen. Ook verlies kan winst zijn, zolang je ervan leert… Uiteraard hoef je niet voor wedstrijden te kiezen bij Team Brinkman. Je mag ook gewoon meetrainen om lekker fit te worden en blijven, net als ik. En voor de sfeer natuurlijk! Kom je een keer mee doen?

Osu, Nicole

Scroll naar boven